• Головна
  • На Одещині нетверезий водій з підробним водійським посвідченням намагався втекти від поліції
12:04, 20 листопада 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині нетверезий водій з підробним водійським посвідченням намагався втекти від поліції

На Одещині нетверезий водій з підробним водійським посвідченням намагався втекти від поліції

На Одещині поліцейські викрили раніше судимого жителя міста Чернівці у низці правопорушень. Чоловік сів за кермо у стані сп’яніння, порушив ПДР та пред’явив підроблене посвідчення водія. Скоєні протиправні дії можуть обернутися для фігуранта покаранням у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Правопорушника викрили співробітники Березівського районного відділу поліції на місцевому ринку. Він, керуючи автомобілем Toyota, створював на дорозі аварійні ситуації та небезпеку для інших учасників дорожнього руху. Вимогу поліцейських про зупинку водій проігнорував, однак заблокувавши автівку порушника, стражам порядку вдалося його зупинити. Чоловік мав зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння, але від проходження огляду відмовився. Також керманич надав правоохоронцям для перевірки водійське посвідчення, яке викликало у них сумнів у справжності.

Відносно водія поліцейські винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення і на місці винесли рішення про накладення штрафу у розмірі 3,4 тис. гривень. Крім цього, правоохоронці склали відносно чоловіка протоколи за ч. 1 ст. 130 (за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння), ч. 2 ст. 122-2 (за невиконання вимог поліцейського про зупинку), ст. 185 (за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків) КУпАП. Адміністративні матеріали скерували до суду, який, розглянувши їх, наклав на правопорушника штраф у сумі 17 тис. грн та позбавив права керувати транспортними засобами протягом року.

Водійське посвідчення скерували на експертизу. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що правопорушник в одній із соціальних мереж знайшов особу, якій надав необхідні дані для виготовлення підробки. 

Правоохоронці також зазначили, що підозрюваний не вперше скоїв злочин – він вже має судимість за вбивство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...