• Головна
  • Знущався над дружиною: жителю Одещини загрожує два роки ув’язнення за психологічне насильство
11:07, 20 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Знущався над дружиною: жителю Одещини загрожує два роки ув’язнення за психологічне насильство

Знущався над дружиною: жителю Одещини загрожує два роки ув’язнення за психологічне насильство

Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Татарбунарщини за психологічне насильство відносно своєї дружини. Правопорушнику загрожує два роки ув’язнення.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Жителька одного із сіл Татарбунарської територіальної громади протягом останнього року декілька разів зверталась по допомогу до поліцейських через агресію з боку свого чоловіка. Голову сімейства обурювали зауваження щодо його пристрасті до алкоголю і у стані сп’яніння він починав лаятися на дружину, принижував її, погрожував їй застосуванням фізичної сили та навіть виганяв з дому.

Відносно кривдника поліцейські складали адміністративні матеріали за вчинення домашнього насильства. За рішенням суду чоловік сплачував штрафи та виконував громадські роботи.

Правоохоронці проводили з правопорушником профілактичні бесіди, попереджали про кримінальну відповідальність у разі повторення протиправних дій. Жінка ж переїхала до своєї матері, не бажаючи більше терпіти чвари чоловіка. Однак той порушивши терміновий заборонний припис, який останнього разу виписали йому поліцейські, п’яним прийшов до тещі й знову вчинив сварку з нецензурною лайкою, приниженням та погрозами фізичною розправою у бік дружини. Потерпіла звернулась до поліцейських, і вони розпочали вже провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

"Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули фігуранту обвинувачення у домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою обвинувачений перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За це правопорушення чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років. Наразі досудове розслідування поліцейські завершили й обвинувальний акт скерували до суду", - повідомив тимчасово виконувач обов’язків начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...