• Головна
  • Систематичне знущання над співмешканкою обернулося для жителя Одещини кримінальним провадженням
09:40, 14 листопада 2023 р.

Систематичне знущання над співмешканкою обернулося для жителя Одещини кримінальним провадженням

Систематичне знущання над співмешканкою обернулося для жителя Одещини кримінальним провадженням

Поліцейські повідомили кривднику про підозру у домашньому насильстві, за яке йому загрожує позбавлення волі.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

Після вживання спиртних напоїв чоловік агресивно висловлював співмешканці своє невдоволення у побутових питаннях, лаявся на неї, принижував, погрожував фізичною розправою. Поліцейські щоразу складали відносно правопорушника протоколи за вчинення домашнього насильства, що передбачено статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, по кожному з яких суд зобов’язував його сплатити штраф. Правоохоронці виносили кривднику термінові заборонні приписи, проводили профілактичні бесіди, закликали змінити своє ставлення до жінки.

Однак чоловік не вгамувався, і після чергової сварки до справи долучилися слідчі, які розпочали провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується систематичне домашнє насильство.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру у домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо співмешканки, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості її життя. Відповідно до чинного законодавства, підозрюваний може понести покарання у вигляді громадських робіт строком від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років», - повідомив начальник відділення поліції № 1 Болградського районного відділу поліції Микола Євтодій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...