• Головна
  • Депутати Южного хотіли б залишити назву міста без змін
13:23, 9 листопада 2023 р.

Депутати Южного хотіли б залишити назву міста без змін

Депутати Южного хотіли б залишити назву міста без змін

9 листопада відбулося засідання ХХХVI позачергової сесії Южненської міської ради. На порядок денний були винесені питання щодо перейменування міста.

Про це повідомили у мерії Южного.

Втім, депутати міської ради запропонували підготувати комплексне звернення до Національної комісії зі стандарту держмови з проханням виключити місто з переліку на перейменування.

За словами начальника юридичного відділу ЮМР Григорія Денова, залишити назву «Южне» можна лише якщо її знімуть з цього списку на перейменування.

«Єдиний шлях, єдина можливість, щоб залишити місто Южне — це щоб комісія виключила його з переліку», — наголосив Григорій Денов.

Южненський міський голова Володимир Новацький вніс пропозицію, що у разі відмови зняття з переліку процедура перейменування продовжиться надалі.

«Вношу пропозицію звернутися до національної комісії про виключення з переліку місто «Южне». Виключать — все, залишиться так; не виключать — буде продовження процедури, як проголосували люди (за Південне). Верховна Рада прийме рішення національної комісії», — сказав Володимир Новацький.

Процедура перейменування міста триватиме до кінця грудня. До цього часу вже має надійти відповідь комісії і кінцевий результат залежатиме саме від нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...