• Головна
  • На Одещині прокурори запобігли безпідставним витратам 100 млн грн на будівництво каналізації
11:07, 9 листопада 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині прокурори запобігли безпідставним витратам 100 млн грн на будівництво каналізації

На Одещині прокурори запобігли безпідставним витратам 100 млн грн на будівництво каналізації

Прокурори на Одещині запобігли безпідставним витратам 100 млн грн з місцевого бюджету на будівництво госпобутової каналізації та каналізаційних очисних споруд в селі Визирка.

Про це повідомили в пресслужбі відомства. 

Зазначається, що за втручання прокурорів Доброславської окружної прокуратури було розірвано договір про закупівлю підрядних робіт за кошти місцевого бюджету на суму понад 100 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

"Так, у червні 2021 року між Визирською сільською радою та підприємством, за результатами відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт з будівництва госпобутової каналізації та каналізаційних очисних споруд в селі Визирка Лиманського району.

Разом з тим, в порушення процедури закупівлі, замовником безпідставно не відхилено пропозицію підприємства, хоча ним надано недостовірну довідку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, яка не відповідає об’єму та умовам робіт, що зазначені у технічній документації замовника, а також інформацію щодо кваліфікованих працівників для виконання передбачених робіт та виконання аналогічного договору.

Крім того, жодного документу, що свідчив би про залучення будь-якого іншого субпідрядника для виконання робіт, також не долучено.

Враховуючи вищезазначене, прокурори звернулися до суду із позовом про визнання незаконним рішення тендерного комітету та недійсним договору", - йдеться у повідомленні. 

Під час розгляду справи судом, Визирська сільська рада та підприємство уклали додаткову угоду про розірвання вказаного договору, на підставі чого суд закрив провадження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...