• Головна
  • В Одесі суд виніс вирок колаборанту з Херсонщини Сальдо
16:45, 8 листопада 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі суд виніс вирок колаборанту з Херсонщини Сальдо

В Одесі суд виніс вирок колаборанту з Херсонщини Сальдо

Малиновський райсуд Одеси виніс вирок так званому "голові військово-цивільної адміністрації Херсонської області" Володимиру Сальдо. Колаборанта визнали винним у державній зраді.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua з посиланням на Суспільне.

Оскільки Володимир Сальдо переховується від українського правосуддя на тимчасово окупованій території Херсонщини, судовий розгляд здійснювали за його відсутності.

Суд визнав Сальдо винним у державній зраді, колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії росії проти України. За ці злочини його заочно звсудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною на такий же строк обіймати певні посади.

"Суд виходить з того, що Кримінальний кодекс містить пряму заборону щодо призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі для осіб, які досягли 60 років. Максимальне покарання, яке можливе для вказаної категорії осіб, який би злочин вони не вчинили, це 15 років позбавлення волі, і саме таке покарання, максимальне, яке можливе у цьому випадку, призначив суд", - пояснив заступник голови суду Олексій Старіков.

Зазначається, що сторони захисту під час оголошення вироку не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...