• Головна
  • Що впливає на вартість квартири в Одесі?
Новини компаній
21:34, 1 жовтня 2023 р.

Що впливає на вартість квартири в Одесі?

Новини компаній

Які фактори безпосередньо впливають на вартість 1 кв. м житла

Вартість квартири визначає її площу, помножена на ціну одного квадратного метра житла, яка може бути різною залежно від регіону, мікрорайону та ще безлічі факторів. Крім того, вартість квартири в Одесі в одному мікрорайоні міста також може відрізнятися, при тому, що житлові будинки можуть розташовуватись поруч, а самі квартири перебувати на однакових поверхах. Ціна одного квадратного метра житла в Одесі, чи будь-якому іншому місті залежить не тільки і не стільки від місця розташування будинку, але і розташованої поблизу будинку об’єктів соціальної інфраструктури, хорошої транспортної розв’язки, віддаленості від морського узбережжя і/або від центральної (історичної) частини міста.

Які фактори впливають на вартість 1 кв. м житла

Одним із головних факторів, який розглядають одесити перед вибором квартири, є місце/район розташування будинку. Виходячи з цього вартість одного квадратного метра житла (і відповідно квартири) в Аркадії та на Селищі Котовського буде дуже різною, оскільки нові будинки та квартири, побудовані поблизу історичного центру міста (не лише Одеси) або поряд із парковою зоною коштують значно дорожче.

Сучасні будівельні комплекси будуються з використанням різних технологій та матеріалів, які багато в чому визначають клас житла, на зразок новобудов економ класу, комфорт-, бізнес- та/або еліт-класу. На належність житла до певного класу також впливає наявність/відсутність дитячої зони або її крихітні розміри, наявність/відсутність місць паркування автомобілів для мешканців будинку та їх гостей.

Чому різниться вартість одного кв. м житла

Квартира в новобудові економ-класу та в елітному ЖК не може мати однакову ціну (при тому, що загальна площа квартир однакова) оскільки:

  • при будівництві житлових будинків у різних за класом ЖК використовуються різні технології та матеріали, що у свою чергу суттєво впливає на загальні будівельні витрати;

  • елітний ЖК, як правило, розташований у престижному районі, де вартість земельної ділянки, відведеної під будівництво, у рази перевищує ціну однієї сотки землі на околиці;

  • вікна квартири в елітному ЖК можуть виходити на морське узбережжя або лісопаркову зону, що у поєднанні з панорамним заскеленням пропонує шикарні краєвиди на заході сонця або сході сонця.

З урахуванням перерахованих факторів ціни на квартири в елітних ЖК на порядок вищі порівняно з іншими варіантами купівлі житлової нерухомості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...