• Головна
  • Завищив вартість робіт на шість мільйонів: депутату Одеської облради повідомили про підозру
09:39, 4 листопада 2023 р.

Завищив вартість робіт на шість мільйонів: депутату Одеської облради повідомили про підозру

Завищив вартість робіт на шість мільйонів: депутату Одеської облради повідомили про підозру

3 листопада за дорученням керівника САП прокурор, за участі детективів НАБУ, повідомив чинному депутату Одеської обласної ради про підозру в організації зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення, що завдало бюджету 6 млн грн збитків.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Дії депутата кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України.

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2020 році депутат Одеської обласної ради організував укладення селищним головою однієї з територіальних громад Одеської області низки договорів на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення в обхід тендерних процедур та поза конкурентним полем з підконтрольним йому товариством.

Зважаючи на те, що предмет закупівлі було штучно розділено на частини, а вартість робіт за кожну частину окремо не перевищувала 1,5 млн грн, договори були укладені без застосування електронної системи закупівель. Крім того, це дало можливість підряднику включити до договірної ціни світильників вуличного освітлення за цінами, умисно завищеними у понад 6 разів. 

У подальшому депутат облради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, до яких було включено неправдиві відомості щодо понесених витрат. Як наслідок, на рахунок його підприємства було безпідставно перераховано 6 млн грн.

Дії депутата кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України. 

Крім того, детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурора САП повідомили про зміну раніше повідомлених підозр, а також про нові підозри директору підконтрольного депутату товариства та, за дорученням керівника САП, колишньому селищному голові однієї з територіальних громад Одеської області. Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України та за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України відповідно.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...