• Головна
  • Зброю, вибухівку та наркотики знайшли поліцейські у жителя Одещини
15:53, 3 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Зброю, вибухівку та наркотики знайшли поліцейські у жителя Одещини

Зброю, вибухівку та наркотики знайшли поліцейські у жителя Одещини

У 28-річного жителя Ізмаїла поліцейські виявили незаконну зброю, набої, вибухову речовину, канабіс та коноплі. Це все чоловік зберігав у своєму приватному будинку. Правопорушнику слідчі висунули обвинувачення відразу за двома статтями Кримінального кодексу України і скерували матеріали до суду. Йому загрошує сім років позбавлення волі. 

Про це повідомили у пресслужбі поліції. 

У липні правоохоронці викрили чоловіка і провели за місцем його мешкання санкціонований обшук, в ході якого в одній із кімнат будинку виявили пістолет "Zoraki", 38 набоїв калібру 9х18 мм та 5,6 мм, а також три пластикові ємкості від пігулок з нітроцелюлозним порохом. Дозвільних документів у нього не було. Крім того, на кухні у металевій банці та у двох паперових згортках поліцейські виявили канабіс масою майже 245 грамів, а на балконі – горщик з коноплями.

Зі слів власника обійстя, зброю, бойові припаси та вибухову речовину він придбав у незнайомця та зберігав для самозахисту, а наркотик виготовив для власного вживання із вирощених ним конопель.

"Після проведення низки довготривалих судових експертиз та інших процесуальних дій, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення за частинами 1 статей 263 та 309 Кримінального кодексу України. Йдеться про придбання та зберіганні зброї, бойових припасів та вибухової речовини без передбаченого законом дозволу та виготовлення, придбання й зберігання наркотичних засобів без мети збуту. Обвинувальні акти слідчі вже скерували до суду. Максимальне покарання, яке передбачене санкціями згаданих статей – позбавлення волі на строк до семи років. Крім того, за фактом незаконного посіву та незаконного вирощування конопель чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за що він вже сплатив 510 гривень штрафу", - зазначив начальник Ізмаїльського районного відділу поліції Віктор Герасименко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...