• Головна
  • Чи потрібен котам одяг та як його вибирати
Новини компаній
13:00, 3 листопада 2023 р.

Чи потрібен котам одяг та як його вибирати

Новини компаній

Більшість кішок не потребує одягу навіть у холодну пору року. Але представникам певних короткошерстих і безшерстих порід, а також старим, виснаженим і хворим тваринам спеціальні светри та попони просто необхідні. У цій статті ми розповімо, у яких випадках потрібно купити одяг для котів, а також на що звертати увагу, вибираючи певну модель.

Чи потрібен котам одяг та як його вибирати, фото-1

Навіщо взагалі кішкам одяг

Светр, футболка або пончо можуть бути необхідні у таких випадках:

  • Якщо тварина часто мерзне через особливості породи. Часто від холоду страждають девон-рекс, донський чи канадський сфінкс, український левкой, бамбіно, ельф. Такі кішки відчувають дискомфорт навіть у період міжсезоння, не кажучи вже про зиму. Також у літніх та сильно ослаблених кішок після серйозних хвороб або травм може бути порушена терморегуляція. У цьому разі навіть тваринам із середньою довжиною шерсті може знадобитися одяг.
  • Якщо вихованець виходить гуляти надвір. Спеціальний костюм захистить кота не лише від вітру та дощу, а й від кліщів. А сфінксам одяг для котів купити необхідно навіть влітку, позаяк під прямим сонячним промінням вони можуть отримати сильний опік, оскільки шкіра в цих кішок дуже чутлива й ніжна.
  • Якщо кішка перенесла операцію, та потрібно захистити шви або забезпечити їй тепло через великі ділянки вистриженої на тілі шерсті.
Чи потрібен котам одяг та як його вибирати, фото-2

Як вибрати якісну модель

Під час купівлі одягу звертайте увагу на основні характеристики виробу:

  • Тип тканини. Бажано, щоб це був натуральний матеріал — бавовна, льон, шерсть. Синтетика сильно електризується та може викликати алергічну реакцію. Також штучні тканини можуть різко пахнути й гучно шарудіти, викликаючи у тварини дискомфорт і страх. Якщо ви вибираєте одяг для прогулянки, верхній шар може бути виконаний зі штучного водовідштовхувального матеріалу, але підкладка має бути з натуральної тканини — байки, трикотажу.
  • Якість пошиття. Шви мають бути рівними, нитки — не стирчати та не колоти.
  • Фасон. Він має бути максимально простим, на кшталт звичайного светра з горловиною та прорізами для лап. Кількість фурнітури (блискавок, ґудзиків) має бути мінімальною. Бажано, щоб її зовсім не було. Від декоративних елементів на кшталт помпонів, бантиків і стразів краще відмовитися, оскільки кішка може їх відгризти та проковтнути, а це небезпечно для здоров'я. Виняток становлять лише моделі для фотосесії, які кішка носитиме максимум кілька годин.
  • Розмір. Зазвичай виробники пропонують лінійки одягу для кішок у розмірах від XS до XL. Найменший розмір призначений для кошенят віком до 6–7 місяців. Під час вибору певної моделі слід орієнтуватися на довжину спини від шиї до хвоста та обхват грудей тварини. Купувати модель із великим запасом не варто, оскільки надто вільний одяг кіт легко зніматиме. Але виріб не має тиснути або натирати, спричиняючи в кішки дискомфорт і бажання якнайшвидше позбутися обновки. Різні розміри одягу можна замовити тут: https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/odyag-dlya-kotiv/

Як привчити кішку носити одяг

Якщо коту раніше ніколи не вдягали светр чи пончо, почніть із трьох-п'яти хвилин носіння, поступово збільшуючи тривалість. Якщо тварина сильно протестує, катається підлогою та намагається зірвати одяг лапами, спробуйте чимось відвернути її увагу, а потім заохотити спокійну поведінку ласкою або ласощами. Через деякий час вихованець звикне до обновки й носитиме її із задоволенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...