• Головна
  • В Одесі затримали чоловіка, який повідомив про замінування багатоповерхівки
17:47, 31 жовтня 2023 р.

В Одесі затримали чоловіка, який повідомив про замінування багатоповерхівки

В Одесі затримали чоловіка, який повідомив про замінування багатоповерхівки

Менше трьох годин знадобилося одеським поліцейським, щоб встановити псевдомінера житлової багатоповерхівки. Правоохоронці затримали порушника та вилучили у нього мобільний телефон, з якого він телефонував до поліції. За скоєне зловмиснику загрожує до шести років за гратами.

Про це повідомили у поліції.

Слідчі встановили, що чоловік зателефонував на спецлінію «102» та повідомив про те, що в одній з п'ятиповерхівок по вулиці Промисловій закладено вибухівку.

На місце події негайно були направлені слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, кінологи та вибухотехніки. Обстеживши будинок, вибухові пристрої поліцейські не виявили, але вже за кілька годин встановили особу зловмисника, який надав неправдиву інформацію.

Ним виявися громадянин однієї з країн Закавказзя, який тимчасово мешкає у цьому ж будинку. Правоохоронці в якості речового доказу вилучили у чоловіка мобільний телефон, з якого він здійснив телефонний дзвінок, а його самого затримали в процесуальному порядку.

Свій вчинок правопорушник виправдовував алкогольним сп'янінням.

«За завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України. Наразі слідчі клопочуть в суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне чоловіку загрожує від двох до шести років позбавлення волі. Слідство триває», - розповіла заступниця начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Анастасія Черненко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...