• Головна
  • Відвозив ухилянтів до невизнаного Придністров’я: на Одещині затримали чоловіка, - ВІДЕО
14:24, 30 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Відвозив ухилянтів до невизнаного Придністров’я: на Одещині затримали чоловіка, - ВІДЕО

Відвозив ухилянтів до невизнаного Придністров’я: на Одещині затримали чоловіка, - ВІДЕО

СБУ затримала на Одещині рецидивіста, який хотів «прорвати» кордон та вивезти ухилянтів до невизнаного Придністров’я.

Повідомляє СБУ.

У результаті спецоперації на «гарячому» затримано організатора банди. Перебуваючи за кермом власного авто, він намагався «прорвати» держкордон і таким чином вивезти двох ухилянтів до невизнаного Придністров’я. За таку «послугу» зловмисник отримав від своїх клієнтів загалом 7 тис. американських доларів.

Як встановило слідство, організатором угруповання виявився киянин, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю. До створення каналу нелегальної міграції він залучив двох спільників – мешканців так званої «ПМР». Для пошуку ухилянтів вони створили спеціалізований Телеграм-канал, який адміністрували з території невизнаного Придністров’я.

На цьому інтернет-ресурсі фігуранти пропонували військовозобов’язаним за гроші уникнути мобілізації через втечу за кордон. Зловмисники «гарантували» потенційним призовникам, що переправлять їх до однієї з європейських країн в обхід контрольно-пропускних пунктів через «придністровське» квазіутворення. Встановлено, що організатор угруповання використовував власний приватний будинок на прикордонні Одещини як «перевалочний пункт» для збору ухилянтів.

Там вони проходили інструктаж щодо часу та місця нелегального переходу через кордон, а також відпрацьовували алгоритм дій на випадок затримання правоохоронцями.

Під час обшуків за місцями перебування організатора «схеми» виявлено:

▪️

▪️

банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;

▪️

▪️

готівку в іноземній валюті, одержану злочинним шляхом.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу ‒ тримання під вартою.

Триває розслідування для притягнення всіх винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...