• Головна
  • "Калашніков", пістолети та наркотики: одеські поліцейські затримали підпільних "збройних бізнесменів"
11:31, 30 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

"Калашніков", пістолети та наркотики: одеські поліцейські затримали підпільних "збройних бізнесменів"

"Калашніков", пістолети та наркотики: одеські поліцейські затримали підпільних "збройних бізнесменів"

Перемовини фігуранти вели через месенджери, а «товар» особисто передавали покупцеві. Затримали продавців зброї на одній з АЗС дороги «Одеса-Миколаїв».

Повідомили у поліції області.

Поліцейські проводять комплексні та системні заходи з протидії незаконному обігу зброї та затримання осіб, причетних до цього. Під час таких заходів правоохоронці отримали інформацію, що мешканці Миколаївської області пропонують до збуту зброю та боєприпаси. Серед асортимету - автомати «Калашнікова» по 1000 доларів США, набої, вартість яких залежала від калібру, також можна було придбати і пістолети.

Усі деталі «угоди» ділки з потенційними покупцями вели через месенджери, потім один із них забирав гроші, а вже наступного дня у заздалегідь визначеному місці відбувалась особиста зустріч для передачі «товару».

З метою знешкодження діяльності «збройних бізнесменів» слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області та оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області провели заходи для їх затримання. Тож на одній з АЗС дороги «Одеса-Миколаїв» фігурантів затримали під час передачі покупцеві автомата АК-47 та 169 набоїв до нього. За це вони, днем раніше, отримали 37 000 гривень.

Крім того, у помешканнях фігурантів поліцейські вилучили автомат Калашникова АК-12, пістолет Макарова, 800 набоїв різного калібру, 59 зіп-пакетів наркотичних солей, які направили на експертне дослідження.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Наразі поліцейські встановлюють канали потрапляння зброї та набоїв до підозрюваних, а також інших осіб, які можуть бути до цього причетні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...