• Головна
  • Як правильно розмістити техніку на невеликій кухні
Новини компаній
11:10, 27 жовтня 2023 р.

Як правильно розмістити техніку на невеликій кухні

Новини компаній

Власникам оселі з невеликою кухнею зовсім не обов'язково відмовлятися від низки кухонної техніки чи страждати від дискомфорту, пов'язаного з малою кількістю вільного простору. За правильного планування можна вмістити все необхідне, залишивши місце для приготування їжі та смачних сімейних посиденьок.

З чого почати планування

Перше, що потрібно для облаштування малогабаритної кухні, — зробити приблизне креслення приміщення та розмістити в ньому всю спеціальну техніку. Це цілком реально навіть у випадку з дуже скромними квадратними метрами. Просто прибравши зайве та акцентувавши увагу на головному, можна досягти поставленої мети. Наприклад, купивши невеликих розмірів холодильник, можна звільнити місце для інших приладів.

Як правильно розмістити техніку на невеликій кухні, фото-1

Порада: розташовувати важливу техніку на кухні потрібно в такій послідовності: холодильник, мийка, робоча зона та плита. Таким чином можна уникнути зайвої метушні в процесі приготування їжі. Ще одне правило, яке є важливим для невеликих квартир: не купуйте зайвого. Такі невеликі побутові прилади, як тостери, вафельниці та бутербродниці, використовуються нерегулярно, тому варто добре подумати, чи реально вони вам потрібні. Бо потім доведеться шукати місце для їхнього зберігання.

Розміщення необхідної техніки

Деякі кухонні прилади та девайси є дійсно необхідними. Але добра новина в тому, що їх можна розмістити навіть на невеликій площі.

  1. Кухня є місцем для приготування їжі, тому без плити ніяк не обійтися. Маючи певні обмеження, можна вибрати двоконфорочну або настільну плиту, зберігши таким чином корисну площу. А щоби не виникало проблем із приготуванням декількох страв одночасно, можна придбати багатофункціональну мультиварку.
  2. Зазвичай кухонні шафи є місцем зберігання не зовсім потрібних речей і посуду, який роками не використовується. Щоби цього уникнути, треба виділити місце виключно для потрібних девайсів, а площу, що звільнилася, використати для розміщення вбудованої техніки: холодильника, витяжки, посудомийки, мікрохвильовки тощо.
  3. На сучасному ринку побутових приладів легко знайти моделі нестандартних розмірів: мийки, духові шафи, холодильники та інше. Купити побутові прилади необхідних габаритів можна на сайті магазину Алло в Одесі.

Стіл зі складаною конструкцією найкраще підходить для приміщень із невеликою площею: за необхідності його можна скласти, звільнивши місце для важливіших речей.

Загальні поради

Для задоволення потреб великої родини вузького або низького холодильника може бути недостатньо, тому варто подумати, чи є місце в коридорі або іншій кімнаті для встановлення цього приладу. Доведеться робити зайві кроки під час приготування, але вдома завжди буде необхідний запас продуктів. Збільшивши площу підвіконня, можна отримати додаткову робочу поверхню чи поличку для зберігання кухонних дрібничок. Навіть дуже маленька кухня може бути зручною та функціональною. Головне — підійти до її облаштування з розумом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...