• Головна
  • Одеська область має одну з найбільших мереж інклюзивної освіти
18:19, 26 жовтня 2023 р.

Одеська область має одну з найбільших мереж інклюзивної освіти

Одеська область має одну з найбільших мереж інклюзивної освіти

В Україні з кожним роком збільшується кількість дітей, які потребують корекційного навчання.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

“Організація освітнього процесу в воєнний час – це новий виклик для всіх педагогів, тим більше що тільки в Одеській області майже 6 тисяч дітей, що мають особливі освітні потреби, і їхня кількість тільки росте”, – зазначив голова департаменту.

Кількість класів і груп для таких дітей також збільшується: в області працює 1997 класів з інклюзивним навчанням, де навчаються 2767 дітей. Перед початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну їх було 1684 для 2276 дітей.

Крім того в Одеському регіоні працюють 314 інклюзивних груп для 555 дітей з особливими потребами, а в закладах професійно-технічної та фахової передвищої освіти навчаються 68 підлітків, які потребують корекційної освіти.

Одеська область має найбільшу мережу зон психологічного розвантаження та ресурсних кімнат для дітей і підлітків,які потребують корекційного навчання – в регіоні працює 40 стаціонарних інклюзивно-ресурсних центрів та 9 спеціальних машин нового обласного проєкту безбарєрності. Це справжні пересувні кабінети, оснащені необхідним обладнанням, дидактичними матеріалами для корекційної роботи логопеда, психолога, дефектолога, а також для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей та діагностування дітей з особливими освітніми потребами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...