• Головна
  • Знущалися над однокласниками та знімали на телефон: на Одещині завершилось службове розслідування
16:26, 25 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Знущалися над однокласниками та знімали на телефон: на Одещині завершилось службове розслідування

Знущалися над однокласниками та знімали на телефон: на Одещині завершилось службове розслідування

Службове розслідування щодо випадку жорстокого поводження та ймовірного булінгу з учнями закладу Шевченківського ЗЗСО № 1 Кілійської міської ради, який стався 25 вересня 2023 року о 17:40 на території закладу в позанавчальний час, завершено. 

Про це повідомив директор обласного департаменту освіти і науки Олександр Лончак.

За його словами, усі вісім членів комісії одноголосно визначили, що зазначений випадок – це випадок жорстокого поводження з дітьми, який не має ознак системності збоку учасників зазначеної події, тому не може трактуватися як булінг.

За наслідками роботи комісії відділу освіти та молодіжної політики Кілійської міської ради, визнано роботу адміністрації Шевченківського ЗЗСО №1 Кілійської міської ради щодо запобігання та протидії проявам булінгу (цькування), випадкам жорстокого поводження з дітьми, недопущення деструктивної поведінки у Шевченківському закладі загальної середньої освіти №1 Кілійської міської ради за 2022-2023, 2023-2024 навчальний рік - недостатньою.

За невиконання посадових обов’язків до дисциплінарної відповідальності притягнуто директора та заступника директора з навчально-виховної роботи. Відкрито кримінальне провадження стосовно зазначених подій, триває слідство.

З усіма учасниками інциденту працює практичний психолог. Учнів поставлено на внутрішньошкільний облік та Служби у справах дітей. 

Лончак повідомляє, що педагог закладу - мама, син якої фільмував процес знущання на телефон, у зв’язку зі стресовою подією, отримала значний розлад здоров’я, що підтверджено документально і наразі перебуває на лікарняному. Як матір вона понесе покарання у рамках провадження, його ступінь визначить суд. Так само, як і батьки інших учасників, хоча один з кривдників з матір’ю, братами та сестрами одразу після події виїхав з села.

Також Департамент поспілкувався з мамою постраждалих. За словами директора, вона самостійно виховує шестеро синів.

"Наразі діти почувають себе добре, продовжують навчання, про подію згадувати не бажають. Перед ними вибачились. У матері претензій до сторін конфлікту, самої школи, вчителів немає жодних. Єдине, чого бажає, аби їх сім'ю залишили в спокої", - повідомляє Лончак.

Нагадаємо, у селі Шевченкове на Одещині школярі знущалися з однолітки та знімали це на відео. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...