• Головна
  • В лиман на Одещині фермери скидали нітрати та нечистоти з підприємства
14:16, 25 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

В лиман на Одещині фермери скидали нітрати та нечистоти з підприємства

В лиман на Одещині фермери скидали нітрати та нечистоти з підприємства

До інспекції надійшло звернення Громадської організації по захисту прав дітей-сиріт і інвалідів ім. Тетяни Макарової «За право жити» щодо скиду забруднюючих речовин у Хаджибейський лиман на території села Маринівка Усатівської сільської громади Одеського району Одеської області.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

З метою перевірки інформації проведено обстеження території водоохоронної зони Хаджибейського лиману, в тому числі плавневої системи водойми. За результатами виявлено відведену поліетиленову трубу діаметром приблизно 150 мм, з якої здійснюється скид зворотних вод у плавні лиману.

Під час обстеження відібрані проби зворотних вод для проведення інструментально-лабораторних вимірювань. За результатами проведених досліджень встановлено, що у відібраних пробах води присутні наступі забруднюючі речовини: завислі речовини, залізо загальне, азот амонійний, нітрати, нітрити, фосфати.

В ході проведення заходу також встановлено, що на схилах Хаджибейського лиману, орієнтовно на відстані 50-60 м від урізу води, розташована ферма. З території ферми частково в ґрунті до яру відведена труба.

Матеріали по справі направлено до правоохоронних органів з метою долучення до кримінального провадження, за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...