• Головна
  • Інститут Філатова готується до другої складної зими
Партнерський матеріал
10:59, 25 жовтня 2023 р.

Інститут Філатова готується до другої складної зими

Партнерський матеріал

Інститут очних хвороб та тканинної терапії ім. В.П. Філатова готується до другої зими в режимі війни. Господарство інституту немале – 6 гектарів землі, на яких розміщуються 23 корпуси, в тому числі з палатами, де в стаціонарі лікуються 450 пацієнтів, та великою поліклінікою, яку щодня відвідують понад 750 хворих.

Увесь персонал, а це колектив понад 800 медичних працівників, на своєму робочому місці - ніхто не покинув Україну, бо вони дуже потрібні тут. На жаль, кількість очних хвороб, в тому числі внаслідок мінно-вибухових травм, тільки зростає.

Заклад добре озброївся на випадок блекаутів:  минулої зими встановлені чотири потужні генератори, подаровані донорами. У тому числі й генератор потужністю 100 кВт, переданий благодійним фондом “Українські брокери без кордонів”у партнерстві з міжнародним фондом Direct Relief.

Генераторам, якщо зникне світло, під силу забезпечити безперебійну роботу 20 операційних, подачу води у всі будівлі закладу, тепло в палатах, роботу харчоблока, який щодня годує понад чотири сотні людей з обмеженою здатністю бачити.

«Минулої зими, до того, як “Українські брокери без кордонів” доставили потужний генератор, ми були готові ставити на вулиці печі або розгортати польову кухню, щоб годувати гарячим наших підопічних, – розповідає головний інженер інституту Юрій Кіслін. - На щастя не довелося».

Так, генератори є. Однак допомога під час війни потрібна на постійній основі. Держава, котрій вкрай важко сьогодні, не може повністю забезпечити науково-дослідного інституту: необхідне пальне для машин та генераторів, медичне обладнання, ліки, продукти.

Кожен, хто допомагає сьогодні найстарішому українському клінічному центру очних хвороб, разом із філатовцями бореться за те, щоб його пацієнти могли бачити сонце.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...