• Головна
  • В Одесі викрили злочинне угруповання, яке займалося вимаганням і розбійними нападами, - ФОТО
11:53, 24 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі викрили злочинне угруповання, яке займалося вимаганням і розбійними нападами, - ФОТО

В Одесі викрили злочинне угруповання, яке займалося вимаганням і розбійними нападами, - ФОТО

В Одесі правоохоронці затримали групу осіб за вимагання грошей у співмістянина. Зловмисники вирішили "заробити" і заявили потерпілому про "боргове зобов’язання", пригрозивши розправою, якщо той відмовиться віддати гроші.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронці встановили, що троє чоловіків 20, 23 та 40 років з метою легкого збагачення вирішили "вибити" гроші з 24-річного малознайомого містянина. Вони виманили свою жертву на зустріч і пред’явили "борг" у сумі 200 тисяч гривень. Чоловіка затисли з усіх боків, позбавивши можливості піти, та погрозили фізичною розправою, якщо він відмовиться віддати кошти.

Дії зловмисників привернули увагу перехожих, люди зателефонували до поліції, і ті втекли. Втім, того ж дня, не встиг містянин дійти додому, як вони знову перестріли його і почали переслідувати. Опинившись у квартирі потерпілого, спільники змусили його віддати 1300 доларів США та 7,6 тисяч гривень, які той на той час мав удома.

Втім скористатися чужими грошима правопорушникам не вдалося. Двох із них правоохоронці затримали, коли вони вийшли з оселі потерпілого, а третього розшукали за добу потому.

У чоловіків вилучені мобільні телефони, гроші, отримані злочинним шляхом, та інші докази, що підтверджують їхні протиправні дії.

Зловмисникам загрожує позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

У пресслужбі СБУ зазначили, що чоловіки займались розбійними нападами і вимаганнями на постійній основі.

"Зловмисники під надуманими приводами вимагали гроші з представників комерційних структур, у тому числі малого бізнесу. У разі несплати "данини" – застосовували психологічний тиск, насильство і погрожували вбивством.

Безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий мешканець з кримінального середовища. Члени банди орендували офісне приміщення в середмісті Одеси, яке облаштували кліткою з металевих грат для залякування та примусового утримання своїх жертв. Психологічним тиском та фізичним впливом потерпілих примушували до сплати вигаданих боргів і надання доступу до власних аккаунтів банкінгу", - йдеться у повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...