• Головна
  • Просто про складне: докладний гід у світі бурбонів
Новини компаній
09:39, 24 жовтня 2023 р.

Просто про складне: докладний гід у світі бурбонів

Новини компаній

Америка – це не лише хмарочоси Манхеттена, статуя Свободи та Діснейленд. Це країна поетів та художників, письменників та музикантів. Але в культурній державі знайшлося місце і феноменальному алкоголю. Серед іншого гордістю США є bourbon. Вже у XVIII столітті його почали виробляти у промислових масштабах, а сьогодні він у списку найбільш продаваних у світі.

Просто про складне: докладний гід у світі бурбонів, фото-1

Принципи виготовлення

Національне надбання Штатів користується особливою повагою та пошаною далеко за межами батьківщини. Всесвітньо відомий різновид віскі здебільшого виготовляється на території Кентуккі. У кожного виробника свій підхід, секрети та тонкощі, проте справжній бурбон завжди підпорядковується затвердженим правилам:

  • основна сировина – кукурудза;
  • у складі – не менше 51% цієї злакової культури;
  • витримка лише у нових дубових бочках;
  • спеціальні ємності мають бути попередньо обпаленими зсередини;
  • один із головних інгредієнтів – вода – виключає вміст заліза, через який змінюються показники кольоровості та прозорості;
  • фільтрація через деревне вугілля (для гурманів створюються нефільтровані екземпляри з різкими нюансами обвугленого дуба);
  • сам процес менш трудомісткий порівняно з шотландським, завдяки меншій кількості етапів.

У чому виявляється індивідуальність: унікальні риси

Асортимент автентичного напою досить різноманітний. Окрім продукції американських винокурень, на Маудау можна знайти цей же whiskey в іспанському, ірландському виконанні або, наприклад, із заморської Мартініки. Усі варіанти по-своєму неповторні, але простежуються загальні закономірності:

  • характерний золотистий колір;
  • відчутна солодкість у смаковому профілі внаслідок кукурудзяної компоненти;
  • яскравість і насиченість аромату, часто різкуватого;
  • відсутність безлічі граней - букет розкривається швидко і вражаюче;
  • ніякої димності скотчу та гіркуватості «ірландця»;
  • тривалий післясмак з димними, карамельними та ванільними акцентами.

Види та особливості їх вживання

Різні бренди експериментують із рецептурою та технологією виробництва, щоб створити своє, незвичайне і при цьому цікаве. Тому в численних колекціях пропонується і традиційний, і сучасний продукт. Широко поширений як елітний Straight без барвників/ароматизаторів, так і дуже насичений High Rye (більше 10% жита), і м'який Wheated (з кукурудзяно-пшеничною основою). Кожен представник бурбонного стилю - від Jim Beam, Wild Turkey, Four Roses або Maker's Mark, Woodford Reserve, Blanton's - має ексклюзивну родзинку, що запам'ятовується. Всі вони відмінно підходять для веселого застілля та для неспішної насолоди. Оптимальна температура подачі 18-20 °С. Келихи найкращі тонкостінні для кращого зігрівання в долонях, але з товстим дном. Дегустувати вміст потрібно повільно, маленькими ковтками та не запиваючи – це моветон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...