• Головна
  • Архітектуру та містобудування Одеси приведуть до стандартів ЮНЕСКО та ЄС
18:00, 20 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Архітектуру та містобудування Одеси приведуть до стандартів ЮНЕСКО та ЄС

Архітектуру та містобудування Одеси приведуть до стандартів ЮНЕСКО та ЄС

20 жовтня 2023 року в Департаменті архітектури та містобудування Одеської міської ради відбулась робоча нарада за участю заступника Одеського міського голови Олександра Філатова та радника Одеського міського голови з питань міжнародного співробітництва, Амбасадора міста Одеси в Італійській Республіці, керівника Офісу реставрації та урбаністики при Одеському міському голові пана Аттіліо Малліані.

Про це повідомили у міськраді.

Під час наради пан Аттіліо Малліані зазначив, що Одеса завжди була провідним транспортним, курортним, культурним центром України, з визначною історією та розвиненими міжнародними взаємовідносинами.

Сьогодні, беручи до уваги необхідність та потенційну можливість залучення інвестицій від іноземних партнерів в умовах воєнного стану, актуальним стає питання приведення системи просторового планування та управління містобудівним розвитком Одеси до стандартів і регламентів ЄС.

У свою чергу, Олександр Філатов наголосив на необхідності посилення співпраці Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради з Офісом реставрації та урбаністики.

Сторони дійшли висновку, що формування нових підходів у роботі з врахуванням міжнародного досвіду надасть можливість створення сприятливих умов для розвитку міста, захисту туризму, об’єктів культурної спадщини, залучення інвестицій.

Одними з першочергових заходів стануть покращення взаємодії Департаменту із інститутами громадянського суспільства та Спілкою архітекторів України. Фахівці спільно мають опрацювати питання розробки Концепції інтегрованого розвитку міста Одеси, історико-архітектурного опорного плану, проаналізують чинні генеральний план та зонінг міста Одеси.

Такі першочергові завдання були поставлені новому виконуючому обов’язки директора Департаменту архітектури та містобудування-головного архітектора міста Марату Касімову та колективу Департаменту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...