• Головна
  • Як Одещина готова до блек-аутів
16:21, 16 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Як Одещина готова до блек-аутів

 Як Одещина готова до блек-аутів

На Одещині ДТЕК оновив понад 750 енергооб’єктів та 2000 км ліній, щоб підготувати мережі до зими.

У понеділок, 16 жовтня, пройшов брифінг ДТЕК Одеські електромережі, повідомляє журналістка 048.ua.

Станом на сьогодні в Одеській області завершені основні заходи з підготовки до опалювального сезону,- розповів директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА Антон Шалигайло.

 Як Одещина готова до блек-аутів, фото-1

“Маємо рівень готовності об’єктів ЖКГ та соціальної сфери, який складає 100%. До експлуатації готові 1315 котелень області, підготовлено понад 1900 кілометрів теплових мереж, 148 об’єктів водопостачання та водовідведення. 8800 багатоквартирних житлових будинків, 489 дитячих садочків, 623 учбових закладів та 399 закладів охорони здоров’я. Цю роботу було виконано саме в цьому році. І ми плануємо цю роботу продовжити й надалі”, - розповів директор Департаменту.

За його словами, тепломережі заповнені теплоносієм і це означає, що тепловики в будь-який момент можуть, за рішенням органів місцевого самоврядування, розпочати опалювальний сезон та подати тепло до закладів соціальної сфери, учбових закладів та житлових будинків.

“Рішення про початок опалювального сезону приймається кожним містом самостійно, є нормативні вимоги щодо температурних показників, коли розпочинається опалювальний сезон. Це температура, яка три доби поспіль дорівнює 8 градусам тепла. Як правило, в Одеській області опалювальний сезон починається з 1 листопада”, - розповів директор.

 Як Одещина готова до блек-аутів, фото-2

Також він повідомив, що підвищення тарифів на тепло для населення не відбуватиметься.

Антон Шалигайло зазначив, що за цей рік була зроблена значна робота щодо оснащення генераторами котелень, водонасосних станцій та основних важливих соціальних об’єктів. Якщо будуть екстренні чи стабілізаційні відключення, ці об’єкти можуть забезпечить свою роботу.

“За рік в 10 разів зросла кількість генераторів, які були залучені до об’єктів критичної інфраструктури, вони нараховуються тисячами”, - сказав Шалигайло.

Щодо централізованого теплопостачання, по містах рівень складає 97%. Мета на 1 листопада вийти на 100%.

“Залишається у нас дві котельні, які треба оснастити генераторами”, - сказав Антон Шалигайло.

На сьогодні ДТЕК готовий для проходження зимового періоду, каже генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор’єв. За його словами, відремонтували майже 700 об’єктів розподільчих мереж.

 Як Одещина готова до блек-аутів, фото-3

"Технічно оновили 756 енергооб’єктів різного класу напруги на Одещині. Провели випробування 1072 кабельних ліній, відремонтували понад 2 тисяч кілометрів ліній електропередачі та ще 1,5 тисячі ліній розчистили від чагарників", - розповів Григор’єв.  

Також ДТЕК Одеські електромережі зробили резервні запаси майже на 15 мільйонів гривень. 11 мільйонів - це матеріали та обладнання, які необхідні для аварійно відновлених робіт і 4 мільйони - це паливно-мастильні матеріали. 

Очільник компанії додав, що енергетики працюють також над фізичним захистом об'єктів електромереж на випадок обстрілів.

На сьогодні в країні немає дефіциту електроенергії. Тож поки офіційних графіків відключень немає, - розповів генеральний директор. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...