• Головна
  • Як одеським підприємцям підготуватися до сезону блекаутів
Новини компаній
09:00, 17 жовтня 2023 р.

Як одеським підприємцям підготуватися до сезону блекаутів

Новини компаній

За час повномасштабної війни український бізнес зумів адаптуватися до широкого кола проблем — від зруйнованої логістики до перебоїв з електропостачанням, зв’язком та інтернетом. Зокрема, останні очолювали перелік труднощів бізнесу в Україні на початку 2023 року. З наближенням нового зимового сезону ці виклики знову загострюються.

Як одеському бізнесу пройти цей період з мінімальними втратами і оптимізувати власну роботу? Експерти Київстар розповідають, як це зробити за допомогою технологій.

1.Подбайте про додаткове електроживлення і резервні канали зв’язку

Павербанки, зарядні станції та генератори — на чому зупинитися, залежить від розміру та фінансових можливостей бізнесу. Для повноцінної роботи багатьом підприємцям потрібен надійний фіксований інтернет. У зимовий сезон рекомендуємо підключати послуги інтернету від кількох інтернет-провайдерів одночасно, зокрема тих, які вже подбали про безперебійне живлення або саме впроваджує його. Не нехтуйте і додатковими опціями: ставте сервіс на паузу, замість того, щоб розривати договір. Так можна заощадити час і кошти на переукладання договорів після того, як буде відновлено живлення.

Крім фіксованого інтернету, подбайте про резервні канали інтернет-зв’язку. Залежно від розміру бізнесу це можуть бути 4G чи Starlink. Для невеликого бізнесу оптимальним рішенням стане 4G (LTE) інтернет. Цей варіант буде вдалим для торговельних точок, кав’ярень, невеликих офісів, майстерень – де інтернет потрібен для невеликої кількості співробітників.

2.Організуйте віддалений доступ для ваших працівників.

Це дозволить працювати їм із будь-якого пристрою, незалежно від місце знаходження. Адже файли зберігатимуться у хмарі та будуть синхронізуватися на всіх гаджетах.

“За час повномасштабної війни запити українського бізнесу на роботу у хмарних сервісах стосувалися двох основних потреб. Перша – це організувати віддалену роботу за допомогою рішень Microsoft Office 365. Наприклад, лише з серпня 2022 по березень 2023 року кількість запитів на підключення хмарного продукту Office365 зросла вдвічі, а по серпень 2023 року– майже втричі”,– коментує Станіслав Зюков, керівник напрямку розвитку нових продуктів та послуг для корпоративного ринку Київстар.

3.Перенесіть дані та інфраструктуру у хмари

“А другим напрямком стала потреба бізнесу в організації резервних чи альтернативних майданчиків для інфраструктури і даних, щоб забезпечити безпечну і безперервну роботу бізнесу. І тут оптимальним рішенням ставали хмарні сервіси, на зразок Microsoft Azurе. Від початку великої війни і по серпень 2023 споживання хмарних сервісів зросло майже у сім разів. Вважаємо, це стало одним з найважливіших рішень, яке допомогло бізнесу вдало підготуватися до зими і забезпечити роботу в непередбачуваних умовах”, – додає Станіслав Зюков.

Розгляньте можливість міграції даних та інфраструктури на хмарні платформи. Це допоможе уникнути втрати цінної інформації під час відключень. Таке рішення стане в нагоді не лише великим бізнесам, які працюють з аналітикою, а й убезпечить документи та іншу важливу інформацію для маленьких магазинів, кав’ярень, пунктів обслуговування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...