• Головна
  • Одеській суд заочно засудив двох бойовиків збройних формувань
14:30, 13 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Одеській суд заочно засудив двох бойовиків збройних формувань

Одеській суд заочно засудив двох бойовиків  збройних формувань

Приморський районний суд Одеси заочно засудив ще двох бойовиків незаконних збройних формувань до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Повідомили в СБУ області.

Один з засуджених - уродженець Одещини, у червні 2014 року вʼїхав на тимчасово окуповану територію Луганської області. Там він за власною ініціативою приєднався до терористів та був призначений на посаду командира розвідувальної роти. На службі він отримав позивний «Тюля». Крім того, зловмисник був інструктором з вогневої та бойової підготовки на тренувальному полігоні терористів, розташованому в м. Стаханов Луганської області.

В лавах незаконних збройних формувань він чинив збройний опір законним діям сил АТО поблизу міст Лисичанськ, Северодонецьк, Рубіжне, Попасна Луганської області, брав участь у боях по захопленню Дебальцевого та прилеглих до нього населених пунктів на Донеччині.

Інший засуджений є одесит, який вʼїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області, переховуючись від правоохоронних органів України за участь у масових заворушеннях під час трагічних подій у травні 2014 року в Одесі. Напочатку 2015 року добровільно вступив до лав так званого «центру підготовки міністерства оборони днр», що дислокувався у місті Донецьк. Зловмисник став членом розвідувального підрозділу і обійняв посаду стрільця. У складі збройного підрозділу бойовиків зловмисник здійснював збройний опір законним діям працівників правоохоронних органів України та Збройних Сил України.

Під час досудового розслідування слідчими СБУ провину фігурантів повністю доведено. На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки в ході спеціальних досудових розслідувань, суд визнав бойовиків винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь в терористичній організації).

Їм призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожному.

Початок строку відбування покарання засудженим обчислюватимуть з дати їх затримання та реального виконання покарання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...