• Головна
  • В Румунії знайшли кратер від безпілотника після нічної атаки Одещини
15:13, 12 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

В Румунії знайшли кратер від безпілотника після нічної атаки Одещини

В Румунії знайшли кратер від безпілотника після нічної атаки Одещини

У Румунії після нічної російської атаки "шахедами" півдня України під ранок 12 жовтня виявили кратер від безпілотника.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на допис у соцмережі Х (колишній Твіттер) Міністерки закордонних справ Румунії Лумініці Одобеску.

“Огидні російські атаки на цивільну інфраструктуру України знову мали серйозні наслідки на території Румунії. На румунській землі були знайдені нові докази впливу. Ми закликаємо Росію припинити ці воєнні злочини”, — заявила Одобеску.

Про знахідку в районі населеного пункту Плауру повіту Тульча повідомили у Міністерстві оборони Румунії.

“На основі інформації, отриманої від Прикордонної поліції, щодо можливого впливу на територію Румунії в районі населеного пункту Плауру Тульчинського повіту, команди Міноборони у співпраці з силами і засобами інших установ системи національної оборони, громадського порядку і національної безпеки вирушили в цей район для вивчення ситуації”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 5:00 ранку команди на місцях повідомили, що виявили кратер від безпілотника, який міг вибухнути при зіткненні. Це сталося в рослинному масиві біля правого берега річки Килія, приблизно в 3 км на захід від населеного пункту Плауру.

“Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки, здійснені Російською Федерацією на окремі об'єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці атаки є невиправданими і серйозно порушують норми міжнародного гуманітарного права”, — заявили у оборонному відомстві країни.

Там додали, що підтримують постійний контакт зі структурами НАТО, які в режимі реального часу інформуються про ситуацію, що склалася внаслідок російських атак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...