• Головна
  • НАБУ оголосило в розшук колишнього мера Одеси Костусєва
13:40, 12 жовтня 2023 р.

НАБУ оголосило в розшук колишнього мера Одеси Костусєва

НАБУ оголосило в розшук колишнього мера Одеси Костусєва

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього міського голову Одеси Олексія Костусєва, якого підозрюють у причетності до заволодіння бізнесменами Борисом Кауфманом і Алексом Боруховичем комунальним аеропортом «Одеса».

Про це повідомили у НАБУ.

Зазначається, що Костусєва розшукують за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Про викриття злочинної групи, яка заволоділа майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" вартістю 118 млн грн і доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 млрд грн, НАБУ і САП повідомили 29 серпня.

Про підозру повідомили колишньому меру Одеси Олексію Костусєву, його колишньому заступнику, бізнесменам Борису Кауфману та Алексу Боруховичу (раніше Олександр Грановський з Одеси), а також директору "Одеса аеропорт Девелопмент" Олексію Кочанову. Кауфман та Борухович контролюють "Одеса аеропорт Девелопмент", яка володіє 75% міжнародного аеропорту "Одеса".

Читайте також:Апеляційна палата ВАКС залишила одеського бізнесмена Кауфмана під вартою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...