• Головна
  • Продавали гранати: в Одесі правоохоронці викрили двох містян
11:11, 11 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Продавали гранати: в Одесі правоохоронці викрили двох містян

Продавали гранати: в Одесі правоохоронці викрили двох містян

За висновками спеціалістів, вони належать до бойових припасів та придатні до вибуху.

Повідомили у поліції.

Встановлено, що спільники разом збули місцевому жителю за шість тисяч гривень дві гранати РГД-5 та одну – РГН, а отримані за незаконну угоду гроші поділили між собою. Згодом старший за віком чоловік, діючи вже самостійно, продав за дві тисячі гривень «клієнту» гранату іноземного виробництва.

Слідчі разом з працівниками управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області вилучили небезпечні предмети з незаконного обігу та скерували їх на експертизу.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили правопорушникам про підозру у носінні, зберіганні, придбанні, передачі та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинених групою осіб за попередньою змовою. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. За клопотанням поліцейських, одного підозрюваного вже помістили під варту, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу другому підозрюваному. Слідство триває. Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення походження бойових припасів та усіх осіб, причетних до їх незаконного обігу», - повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Вікторія Якушева.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...