• Головна
  • Біля кордону в Одеській області затримали 17 чоловіків, які намагалися втекти з України
17:30, 7 жовтня 2023 р.

Біля кордону в Одеській області затримали 17 чоловіків, які намагалися втекти з України

Біля кордону в Одеській області затримали 17 чоловіків, які намагалися втекти з України

Під час реалізації оперативної інформації прикордонники Подільського загону виявили та затримали сімнадцятьох громадян України, які мали намір незаконно потрапити за кордон.

Про це повідомили у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

З’ясувалося, що мешканці Рівненської, Донецької, Одеської, Херсонської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей вирішили незаконно перетнути держрубіж у пошуках нових перспектив. Для цього через мережу Інтернет вони зв’язались з організаторами, які повідомляли, що їм необхідно робити та вказували маршрути руху.

За це вони мали заплатити по 1800 $ США з кожного. Особливість подорожі полягала в тому, що «мандрівники» повинні були доїхати до однієї з залізничних станцій в Одеській області та пішки пройти понад 20 кілометрів до кордону. Небезпечність обраного маршруту подорожні не усвідомлювали. Ділянка держкордону, яку вони сподівалися «штурмувати», знаходиться у так званому придністровському сегменті українсько-молдовського кордону, тож прикордонники в нічний час доби могли сприйняти таку групу осіб за диверсійно-розвідувальну групу ворога.

Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...