• Головна
  • На Одещині сімох жінок притягнули до відповідальности за неналежне виконання батьківських обов'язків
11:04, 7 жовтня 2023 р.

На Одещині сімох жінок притягнули до відповідальности за неналежне виконання батьківських обов'язків

На Одещині сімох жінок притягнули до відповідальности за неналежне виконання батьківських обов'язків

На Одещині ювенальні поліцейські перевіряють сім’ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах або неналежно виконують батьківські обов’язки. Цього разу правоохоронці спільно з представниками служби у справах дітей заходи проводили на території Березівської, Новокальчевської, Розквітівської та Раухівської ОТГ.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

У сім’ях, що мають життєві труднощі, перевірили умови, у яких проживають діти, чи достатньо у них одягу, продуктів харчування та інших необхідних речей. На жаль, в усіх оселях були виявлені безлад, бруд, зберігання їжі неналежним чином.

Відносно п’яти жінок віком від 32 до 56 років, які вперше потрапили у поле зору, поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 184. Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. Це правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 1700 гривень. Ще одна жінка 30-ти років понесе відповідальність за ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення. Відносно неї поліцейські склали протокол за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Її санкція передбачає покарання штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 1700 до 5100 гривень.

Також перевіряючі навідалися до сімей, діти з яких без поважних причин пропускають шкільні уроки. Відносно 29-річної жінки, яка не контролювала навчання доньок 7 та 12 років, і ті більше 10 днів не були на уроках, правоохоронці склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 184 КУпАП.

Усі адміністративні матеріали вже скеровані до суду.

На Одещині сімох жінок притягнули до відповідальности за неналежне виконання батьківських обов'язків, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...