• Головна
  • 10 порад для маленької кухні. Як створити зручний простір?
Новини компаній
15:00, 19 жовтня 2023 р.

10 порад для маленької кухні. Як створити зручний простір?

Новини компаній

Кухня – це дійсно мультифункціональне приміщення. Ми тут готуємо, миємо, теревенимоз близькими… І хочеться, щоб тут було зручно та красиво. Комфортну кухню можна облаштувати навіть у маленькому приміщенні 6-7 м², якщо знати декілька лайфхаків. Ними діляться експерти ВіЯр – найбільшого постачальника меблевих матеріалів і послуг. В асортименті компанії є 40 000 товарів для меблів і облаштування оселі.


Як заощадити простір на кухні? Якщо ви плануєте ремонт, займаєтесь виготовленням меблів чи просто цікавитеся інтер'єрами, ці поради для вас.

1.Правильна конфігурація

Для невеликого простору підходить лінійне планування, коли меблі й техніка розміщуються в 1 ряд. Ще один варіант – кутовий кухонний гарнітур. Зазвичай у кутку встановлюють мийку, а по обидва боки від неї роблять робочі поверхні.

2.Барна стійка замість столу

Це чудовий спосіб зекономити місце й отримати максимально функціональну зону. Стійку можна використовувати не тільки як стіл, але і як робочу поверхню.

3.Робочий трикутник

Базове правило для кухні будь-якого розміру. Є 3 головні зони: холодильник, мийка і варильна поверхня. Ми постійно рухаємося між ними, тож важливо дотримуватися правильного розміщення: дістали продукти з холодильника – помили – приготували. Оптимальна відстань між цими зонами – від 120 см.

4.Шафи до стелі

Таке рішення робить шафи більш місткими. Найвищі полиці підходять для зберігання посуду і дрібної побутової техніки, що рідко використовуються. У таких шаф є й суто практична перевага: між ними та стелею не накопичується пил.

5.Високі пенали

Шафи-пенали – ще один секрет місткості. Зберігайте тут посуд, текстиль та інші речі або ж встановіть тут кухонну техніку – духовку, мікрохвильовку, кавомашину.

6.Продумане зберігання

На маленькій кухні треба вмістити безліч усього. Підтримувати порядок допоможуть різні варіанти висувних полиць та органайзерів. Наповніть меблі зручними карго (пляшницями), лотками для столових приладів, кошиками. Знайомтеся з асортиментом кухонного наповнення.

7.Вбудована техніка

Кухонна техніка, прихована за фасадами, робить дизайн більш охайним і мінімалістичним. Виробники пропонують безліч варіантів вбудованих посудомийок, витяжок і холодильників.

8.Правильні кольори

Світлі кольори меблів, стін і підлоги – ефективний прийом, щоб розширити простір. Вибирайте пастельні відтінки, білий та світло-сірий, а також уникайте строкатих візерунків.

9.Кухня без ручок

Відсутність ручокзаощадить дорогоцінний простір і зробить дизайн меблів більш лаконічним. Для відкривання шафок використовують системи Push-to-open (відкривання від натискання), а також непомітні ручки-профілі.

10.Більше світла

Якісне і правильно розподілене освітлення теж візуально розширить простір. Одного джерела світла недостатньо. Додайте світильники та LED-стрічки всередині секцій і над робочою поверхнею.

Зробіть кожен куточок вашої кухні затишним і функціональним. У ВіЯр для цього є всі необхідні комплектуючі! Оформте замовлення на сайті або завітайте до шоуруму в Одесі на вул. Миколи Боровського 1/24.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...