• Головна
  • В Одесі затримали іноземця, яий замовив три вбивства
10:19, 6 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі затримали іноземця, яий замовив три вбивства

В Одесі затримали іноземця, яий замовив три вбивства

В Одесі поліцейські України та Молдови провели спільну спецоперацію для затримання замовника вбивства власника столичної клініки та його дружини. У такий спосіб зловмисник хотів заволодіти їх бізнесом. Також замовник планував убивство свого співвітчизника.

Про це повідомили у пресслжбі ГУНП. 

У середині вересня цього року оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції в межах міжнародної співпраці отримали від колег з Директорату по боротьбі з організованою злочинністю Національного інспекторату розслідувань Головного інспекторату поліції МВС Республіки Молдова інформацію щодо підготовки до замовного вбивства. Іноземець підшукував кілера, який за 15 000 доларів США ліквідує громадянина України.

Дану інформацію оперативники та слідчі взяли в роботу. Вже за кілька днів вдалося ідентифікувати потенційних жертв і кілера. Також встановили мотиви та майбутні плани замовника - іноземець хотів заволодіти бізнесом українця, тому після ліквідації чоловіка повинні були вбити його дружину. Зʼясувалося, що до війни замовник орендував приміщення, в якому наразі знаходиться стоматологічна клініка. Після 24 лютого 2022 року він виїхав з України та перестав платити орендну плату, відповідно орендодавець уклав договір із новим клієнтом.

Окрім того, в ході проведення оперативно-слідчих заходів правоохоронці дізналися і про подальші кримінальні плани фігуранта. Після ліквідації подружжя наступною жертвою повинен був стати співвітчизник замовника.

Кілер пішов на співпрацю з правоохоронцями і під їх контролем вів усі перемовини із фігурантом. Як аванс отримав 5 000 доларів США. Ще 10 000 замовник повинен був надіслати після надання доказів вбивства власника клініки. Гроші передавав через посередників: вони залишали їх у вказаному фігурантом місці, після чого "кілер" отримував повідомлення з координатами.

За сприяння Інтерполу та Європолу українські та молдавські колеги були на постійному звʼязку, обговорювали деталі проведення спільної поліцейської спецоперації. Для того, щоб врятувати життя потерпілим, українські правоохоронці інсценували викрадення та вбивство стоматолога, а відтак замовник отримав фотопідтвердження і перерахував гроші.

В Одесі поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали замовника особливо тяжкого злочину. Також правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території Одеси та Києва в осіб, які можуть бути причетні до злочину.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора фігуранту повідомлено підозру за ч. 1 ст. 14, п. 11, ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10-ти до 15-ти років або довічне увʼязнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...