• Головна
  • В Одесі 19-річний шахрай організував незаконну схему "заробітку"
10:22, 5 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі 19-річний шахрай організував незаконну схему "заробітку"

В Одесі 19-річний шахрай організував незаконну схему "заробітку"

Поліцейські викрили шахрайську діяльність в інтернет-мережі 19-річного жителя Одеси. Хлопець за мінімальний вклад обіцяв примноження грошей.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці розповіли, що молодик пропонував громадянам інвестувати йому невелику суму коштів та отримати у кілька разів більший прибуток, натомість привласнював гроші і припиняв зв’язок із вкладниками. Правопорушнику повідомили про підозру за статтею 190 Кримінального кодексу України. Йому загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Правоохоронці з’ясували, що молодий чоловік пропонував громадянам інвестувати йому 400 гривень та отримати пізніше 2000 гривень. Для привернення уваги до свого "бізнесу", він розміщував у соціальних мережах рекламу про додатковий заробіток. Жертвами шахрая стали щонайменше двоє одеситок. Обидві жінки зв’язалися з молодиком за посиланням на його месенджер і перерахували загалом 800 гривень.

Знявши гроші, молодик повідомив громадянкам про успішний "вклад" коштів та пояснив, що отримати прибуток вони зможуть лише після оплати комісійного збору за банківський переказ у сумі 1109 гривень. Дізнавшись про необхідність переведення додаткових грошей на картковий рахунок чоловіка, одна жінка виконала і цю умову, а друга, запідозривши неладне, відмовилася. Зловмисник же отримав те, що хотів, і заблокував обох потерпілих.

"За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили молодику про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно, що кваліфікується за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне юнакові загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років", - зазначив старший слідчий територіального підрозділу поліції Ілля Пудлінський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...