• Головна
  • На Одещині п'яний водій збив пішохода на "зебрі" та втік
12:41, 4 жовтня 2023 р.

На Одещині п'яний водій збив пішохода на "зебрі" та втік

На Одещині п'яний водій збив пішохода на "зебрі" та втік

Поліцейські затримали 34-річного жителя Білгород-Дністровського району, який п’яним сів за кермо, наїхав на пішохода та покинув місце події.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

Чоловіку повідомили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості. За скоєне йому загрожує позбавлення волі та права керування транспортними засобами.

Автопригода сталася 2 жовтня близько 20 години у місті Татарбунари. Поліцейські попередньо встановили, що водій легкового автомобіля «Mercedes» здійснив наїзд на 47-річного місцевого жителя, коли той переходив проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Водій не зупинився, аби впевнитись, що з чоловіком все гаразд, залишив його на дорозі та поїхав з місця події.

Потерпілого каретою швидкої допомоги госпіталізували до міської лікарні, де йому діагностували травму грудної клітки й переломи верхньої та нижньої кінцівок.

Поліцейські «по гарячих слідах» розшукали 34-річного правопорушника та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Транспортний засіб, захований ним на околиці міста, помістили на арештмайданчик.

«Перевірка керманича та стан сп’яніння показала, що він був нетверезий, тож слідчі територіального відділення поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. В рамках кримінального провадження поліцейські призначили низку експертиз. Слідство триває», - зазначив т.в.о начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, бути уважними на дорозі та не сідати за кермо у стані сп’яніння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...