• Головна
  • На Одещині затримали злочинну групу "чорних" лісорубів, - ФОТО
16:28, 2 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині затримали злочинну групу "чорних" лісорубів, - ФОТО

На Одещині затримали злочинну групу "чорних" лісорубів, - ФОТО

Поліцейські Одещини затримали злочинну групу "чорних" лісорубів, які займалися масштабною порубкою деревини у заповідній зоні. Організатору та шістьом учасникам повідомлено підозри. Усім обрані запобіжні заходи.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронці розповіли, що організував злочинну діяльність 36-річний житель області та залучив як спільників заступника голови однієї з ОТГ, лісника, еколога та місцевих мешканців.

Так, посадовець ОТГ допомагав організаторові керувати діями учасників угруповання. Лісник забезпечував безперешкодну діяльність лісорубів на території Павлівського ботанічного заказника та природно-заповідного фонду Одеської області. Ще один член групи займався пошуком клієнтів та відповідав за збут незаконно вирубаного лісу.

Задля порубки якісної деревини – дубу, ясеня, акації - організатор виплачував відсоток від продажів працівникам одного з лісництв, які надавали інформацію про ділянки з кращим лісом. Вартість деревини варіювалась від 1200 до 2000 гривень за 1 кубометр.

28 вересня поліцейські за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури затримали організатора та його сімох посібників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після продажу чергової партії лісу.

Затриманим учасникам злочинної групи вже повідомили підозри за ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального Кодексу України. Шістьох підозрюваних суд взяв під варту, ще одному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...