• Головна
  • На Одещині працюють майже 2.500 укритів
18:00, 28 вересня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині працюють майже 2.500 укритів

На Одещині працюють майже 2.500 укритів

923 з них це профільні захисні споруди, а 602 - це протирадіаційні укриття.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Сергій Готко, директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної військової адміністрації.

“Починаючи з повномасштабної агресії в області проводить масштабна робота з забезпечення укриттів. І зараз завдяки підвалам, спорудам подвійного призначення, таким як паркінги, в регіоні працюють 2453 укриття. Є такі, де поки що тривають ремонтні роботи, проте левова частка укриттів працюють”, – розповів посадовець.

Сергій Маслянко, начальник управління організації заходів цивільного захисту головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області додав, що 1993 з них – це найпростіші укриття.

“Кожний квартал ми проводимо інспекцію захисних споруд. Основні проблеми – незадовільний технічний стан несучих конструкцій, відсутність вентиляції, альтернативного виходу. Мета – 100% забезпечення укриттями людей. І найближчим часом інформація про всі працюючі споруди буде доступна у мобільному додатку “Дія”, – додав посадовець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...