• Головна
  • Надійшло 266 скарг щодо порушення мовного законодавства на Одещині
15:08, 27 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Надійшло 266 скарг щодо порушення мовного законодавства на Одещині

Надійшло 266 скарг щодо порушення мовного законодавства на Одещині

Більше тільки у місті Київ та на Харківщині.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса повідомила представниця уповноваженого із захисту державної мови на Півдні України Ярослава Вітко-Присяжнюк

Втім, вона зазначила, що це свідчить не стільки про кількість порушень мовного законодавства, скільки про позицію громадян, які намагаються відстояти свої права.

“З 1 січня 2023 року ми отримали 266 звернень щодо про порушення мовного законодавства. На першому місці – сфера обслуговування, на другому – мова інтернет-ресурсів, на третьому – мова оголошень. Також були поодинокі звернення щодо порушення мовного законодавства у сфері освіти та сфері охорони здоров'я”, – розповіла посадовиця.

Вона зазначила, що також було складено адміністративні протоколи щодо декількох представників органів місцевого самоврядування, зокрема, щодо декількох депутатів одеської міської ради, які на сесіях говорили російською.  

Також Ярослава Вітко-Присяжнюк розповіла, що з 1 січня 2023 року було проведено багато заходів державного контролю щодо дотримання мовного законодавства у закладах освіти. 

“Деякі викладачі проводять пари російською мовою. Проте, парадоксально, але всі ці фахівці прекрасно володіють державною мовою. І вони не до кінця можуть сформулювати відповідь, чому вони викладали на парах саме російською”, – підкреслила посадовиця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...