• Головна
  • У ДП "Ліси України" прокоментували незаконну вирубку дерев у нацпарку на Одещині
15:36, 21 вересня 2023 р.
Надійне джерело

У ДП "Ліси України" прокоментували незаконну вирубку дерев у нацпарку на Одещині

У ДП "Ліси України" прокоментували незаконну вирубку дерев у нацпарку на Одещині

За даними слідства посадовець, нібито, незаконно видав лісорубні квитки на проведення санітарних заходів на території Северинського лісництва. У справі йдеться про те, що ця територія входить до Національного природного парку "Куяльницький".

Повідомляє ДП "Ліси України"

За інформацією Південного лісового офісу ДП "Ліси України", на території урочища "Нижній ліс" Северинівського лісництва філії "Ананївське лісове господарство" навесні 2023 року здійснювалися вибіркові санітарні рубки, узгоджені з Державним спеціалізованим лісозахисним підприємством "Вінницялісозахист" та Одеським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Без погодження вищевказаних установ, директор підприємства лісорубний квиток видати не може.

"Про те, що територія даного лісництва увійшла у січні 2022 року до національного парку "Куяльницький" підприємству повідомлено не було. Охоронне зобов’язання, згідно з яким передається під охорону територія природно-заповідного фонду, лісове господарство від Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА не отримувало", - зазначили у підприємстві.

Також вони зазначили, що згідно Положення "Про національний природний парк "Куяльницький", затвердженого наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 04.04.2022 № 169 не вказано, що територія Северинівського лісництва, у виділах якого відбувався санітарний догляд, входять до складу національного природного парку "Куяльницький".

Як повідомили у ДП "Ліси України", на теперішній час проєкт землеустрою нацпарку "Куяльницький" відсутній, тобто його межі не окреслені. Від початку слідства працівники внутрішньої безпеки ДП "Ліси України" проводять внутрішнє розслідування, активно співпрацюють з відповідними компетентними органами й установами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...