• Головна
  • На Одещині працівник військкомату хотів "заробити" на родині військовослужбовця, - ФОТО
14:51, 21 вересня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині працівник військкомату хотів "заробити" на родині військовослужбовця, - ФОТО

На Одещині працівник військкомату хотів "заробити" на родині військовослужбовця, - ФОТО

Поліцейські викрили у хабарництві військовослужбовця одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Одеської області. За сприяння у звільненні з військової служби він хотів "заробити" 10 тисяч доларів США. Натомість йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці встановили, що 43-річний працівник одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Одеської області, з метою особистого збагачення, повідомив родичці військовослужбовця, що за грошову винагороду розміром 10 тисяч доларів США посприяє, вплинувши на військових посадових осіб ТЦК та СП, щоб її племінника перевели з бойового підрозділу в іншу військову частину, а згодом визнали непридатним та звільнили з військової служби. А для того, щоб жінка точно погодилася на його незаконну вимогу, пригрозив, що у разі відмови, її родича направлять для подальшого проходження служби у зону проведення активних бойових дій. Містянка, хвилюючись за життя свого племінника, погодилася і під час наступної зустрічі передала зловмиснику обумовлену суму.

За місцем роботи та мешкання правопорушника були проведені санкціоновані обшуки. Поліцейські вилучили його мобільний телефон та службову документацію, які можуть містити інформацію, що становить інтерес для слідства.

"На підставі зібраних доказів слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили фігуранту про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статтею 369-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди. Згідно з чинним законодавством, правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна", - зазначила слідча Анастасія Баженова.

Наразі розслідування триває, слідчі клопочуть щодо обрання в суді підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...