• Головна
  • Вивів із ладу вебсайт приватної фірми одесита: поліція викрила столичного хакера
10:40, 21 вересня 2023 р.

Вивів із ладу вебсайт приватної фірми одесита: поліція викрила столичного хакера

Вивів із ладу вебсайт приватної фірми одесита: поліція викрила столичного хакера

Одеські поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно столичного хакера. 38-річний киянин здійснив хакерську атаку та вивів із ладу вебсайт приватної фірми одесита. За скоєне правопорушнику загрожує від штрафу до обмеження волі.

Про це повідомили у поліції.

Викрили правопорушника оперативники Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції НПУ спільно зі слідчими відділення поліції № 3 Одеського районного управління № 1 під процесуальним керівництвом прокурорів Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.

Поліцейські встановили, що житель Києва, перебуваючи в Одесі у справах, вирішив перевірити роботу нового програмного забезпечення, знайшов перший ліпший вебресурс і здійснив на нього атаку масовими запитами та повідомленнями, що призвело до його перевантаження та виходу з ладу.

«В ході санкціонованого обшуку, проведеного слідчими за місцем мешкання фігуранта, правоохоронці вилучили низку доказів протиправної діяльності, зокрема жорсткі диски з інформацією, які, згідно з висновком експерта, були використані для надсилання масових запитів до вебресурсу одесита. Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції висунули правопорушнику обвинувачення за частиною 1 статті 363-1 Кримінального кодексу України, а саме в умисному масовому розповсюдженні повідомлень електрозв’язку, здійсненому без попередньої згоди адресатів, що призвело до припинення роботи автоматизованих систем. За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу розміром від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 68000 гривень, або обмеження волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду», - повідомила заступниця начальника СВ відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 капітан поліції Анастасія Черненко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...