• Головна
  • Як викрутити зламаний болт або пошкоджений гвинт?
Новини компаній
11:00, 19 вересня 2023 р.

Як викрутити зламаний болт або пошкоджений гвинт?

Новини компаній

Серед автомобілістів, які обслуговують та ремонтують свої авто власними руками, існує така приказка: “один зламаний гвинт може перетворити п’ятихвилинну задачу на багатогодинну роботу”. І це дійсно доволі неприємний момент, коли проста робота в мить перетворюється на складну задачу. То ж, чи існує такий автомобільний інструмент, який допоможе швидко вирішити проблему зламаних або зірваних болтів та злизаних гайок? Інтернет-магазин mechanika, з впевненістю, може сказати - існує. І назва такому інструменту - екстрактор.

Mmd9xDUwZJZYbbJjuLB-2a1wff8GF7teQTpUnN15j6lJ-ji4uhW_g3c5K23so2R1-rNHlown7yV5C77jo8o0vmzWkGyH2ENLBP6pslV7w1zRtopIubRHz83-DGD5aI4WJFRiu-bB8K9-lXUluvB88lQ

Назва цього різновиду автомобільного інструменту, задача якого - полегшити життя всім автомобілістам, автомеханікам та слюсарям, походить від англійського слова “extract”, що означає “виймати”. 

Як витягнути застряглий гвинт з отвору за допомогою екстрактора

Принцип дії екстрактора полягає в тому, що він може передавати крутний момент (зусилля для відкручування) на застрягле тіло гвинта, не потребуючи при цьому необхідності зварювальних робіт, як це часто було до винайдення екстракторів болтів. Все, що вам потрібно - свердло та стрижень екстрактора, відповідного розміру.

Завдяки зворотній різьбі, нанесеній на тіло екстрактора, він “вгризається” в стінки гвинта та з легкістю викручує його. Так, просто, правда? А хто сказав, що складна задача потребує складних рішень? 

AIpsel6OlVI_WsdBZhbgc0aJcOL0-9Fq6pGrdm1M0CGwzVJl4RO-FxS-oeRmVNUPptXNB6j2R16LN0SqmNhaz0N6iBQue8uW_eolXBsqhiShuNglsSkH1NfIicbLMl8XHIVPS3m0zREB-Q3AWPGOM8w

Зазвичай екстрактори продаються в наборах, що включають стрижні різних діаметрів. Це дозволяє охопити великий діапазон розмірів болтів, з якими можуть взаємодіяти екстрактори.

Як викрутити злизану гайку?

Якість кріплення не завжди відповідає заявленим а, тим більше, такому, як ми очікуємо. Тому, досить часто, прикладаючи трохи зусилля, ми можемо легко пошкодити грані гайки і, тоді, гайковий ключ вже не буде в змозі послабити кріплення або відкрутити гайку. Що робити в цьому випадку? Адже екстрактори, про які ми дізналися вище, просто фізично не підійдуть для цієї задачі. Рішення є - головки екстрактори. 

8_xmuIRdRUV5b5qTeWvZyaCW67XgFgoUJs1owyXBvKrWh2KTdz7vs40JHjTuc-cp9JwcnAPDqk6atEFiCarpIj3BX3MQGtGnVBzFqA9QATTmovVC8Xb6DQgwlLg6yqL334CxPVlB6B4Tc8tj-BIPFFo

Вони працюють за тим самим принципом зворотної різьби, але покликані працювати з зовнішньою частиною кріплення, тобто зовнішнім профілем - гайками та шестигранними головками болтів. 

Сподіваємося тепер ви знаєте який автоінструмент буде наступним для придбання в інтернет-магазині mechanika. Але ми щиро бажаємо вам менше випадків, коли він вам знадобиться. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...