• Головна
  • Ще два цивільних судна готові скористатися тимчасовим коридором для входу до порту Одещини
14:17, 16 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Ще два цивільних судна готові скористатися тимчасовим коридором для входу до порту Одещини

Ще два цивільних судна готові скористатися тимчасовим коридором для входу до порту Одещини

Балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність скористатися тимчасовим коридором для входу до порту "Чорноморськ" під завантаження майже 20 тисяч тонн пшениці для країн Африки та Азії.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Після використання тимчасового коридору для виходу заблокованих через російську агресію суден з портів Одеси, Чорноморська та Південного балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту Чорноморськ під завантаження майже 20 тис тонн пшениці для краін Африки та Азіі. Судна знаходяться під прапором Палау, а їх екіпаж складається з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України",- повідомив міністр.

Раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації, суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. З 15 серпня тимчасовим коридором скористалось 5 суден: контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS, ANNA-THERESA, OCEAN COURTESY та PUMA.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...