• Головна
  • На Одещині можна приватизувати через державні е-аукціони нежитлову будівлю
Новини компаній
15:00, 12 вересня 2023 р.

На Одещині можна приватизувати через державні е-аукціони нежитлову будівлю

Новини компаній

Березівська міська рада виставила на онлайн-аукціон з приватизації нежитлову будівлю у с. Михайло-Олександрівка. Торги відбудуться в державній електронній системі Прозорро.Продажі 19 вересня.

Нежитлова будівля знаходиться на вул. Молодіжна, 2. Загальна площа – 364,6 квадратні метрів. Споруда тривалий час не використовувалась і потребує капітального ремонту. Стартова ціна лота – 25 тисяч гривень. Усі охочі позмагатися за обʼєкт на онлайн-аукціоні з приватизації можуть подавати заявки на участь через майданчики, акредитовані в системі Прозорро.Продажі до 18 вересня.

На Одещині можна приватизувати через державні е-аукціони нежитлову будівлю, фото-1

Мала приватизація державного та комунального майна, відповідно до законодавства, проходить через державні е-аукціони Прозорро.Продажі. Малій приватизації підлягають обʼєкти – нерухомість, підприємства, балансова вартість яких не перевищує 250 млн грн.

Приватизація державного майна через електронну систему Прозорро.Продажі допомагає під час війни заробляти гроші до державної казни. До прикладу, від початку повномасштабного вторгнення таким чином місцеві бюджети Одещини заробили щонайменше майже 15 мільйонів гривень. Взяти участь в е-аукціонах може кожен, хто має на це визначене законодавством право. І приватизувати за ринковими цінами унікальну нерухомість, яку виставляє тільки держава або громада.

На Одещині можна приватизувати через державні е-аукціони нежитлову будівлю, фото-2

Щоби приватизувати об’єкт державної або комунальної власності, потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих у електронній торговій системі Прозорро.Продажі та підготувати необхідний пакет документів. Далі варто подати заявку на участь і запропонувати свою ціну. Також учасники аукціону повинні оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески.

Для переможця аукціону гарантійний внесок зараховується в оплату за актив, ціна продажу якого визначається на електронних торгах. Після перевірки документів переможця та формування відповідного протоколу, майбутній власник протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації ціну продажу об’єкта. А потім – підписує договір купівлі-продажу. Перераховані гроші надійдуть до державного або місцевого бюджету.

За новинами та пропозиціями ринку також зручно стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...