• Головна
  • Порівняння шеф-ножів різних виробників: якість, ціна та довговічність
Новини компаній
12:31, 12 вересня 2023 р.

Порівняння шеф-ножів різних виробників: якість, ціна та довговічність

Новини компаній

Шеф-ніж є важливим інструментом для будь-якого кухаря, хоч для професіонала високої кухні, хоч для любителя приготувати щось у себе вдома. Правильний вибір кухонного начиння (включаючи з ножі) може суттєво вплинути на ваш кулінарний досвід.

Але як вибрати гарний кухонний ніж? Варіантів на ринку безліч. Розібратися в цьому різноманітті непросто. У цій статті ми порівнюємо кухарські ножі різних виробників за їх якістю, ціною та довговічністю.

Wusthof

Порівняння шеф-ножів різних виробників: якість, ціна та довговічність, фото-1

Wusthof – відомий німецький бренд, який випускає високоякісні ножі з 1814 року. Їхні кухарські ножі виготовляються з високовуглецевої нержавіючої сталі, завдяки якій ці ножі мають значну надійність і довго залишаються гострими. Загалом більшість моделей Wusthof зроблені дуже вдало і якісно. Вони добре відомі своєю збалансованістю, міцністю та гостротою. Виробник зазначає, що багато його ножів можна мити в посудомийній машині, що спрощує їх очищення. Хоча, відверто кажучи, ми не рекомендували б цього робити навіть з такими надійними ножами, якщо ви хочете, щоб вони служили вам дійсно довго.

Ціна ножів Wusthof помітно вища, ніж у більшості інших брендів, але їх якість та довговічність роблять їх вигідною та розумною покупкою.

Shun

Shun – японський бренд, що випускає високоякісні кухарські ножі у традиційному японському дизайні. Більшість цих ножів виготовляється з вуглецевої корозійностійкої сталі VG-MAX японського виробництва.

Цей сорт сталі відрізняється винятково високою якістю. Висока твердість і хімічний склад дозволяють лезам з VG-MAX залишатися гострими навіть в умовах активної експлуатації. Щоправда, варто відзначити, що коли такий ніж все ж таки затупиться, для його заточування знадобиться хороше обладнання та наявність серйозних навичок майстра-заточника.

Японські ножі зазвичай відрізняються винятковою гостротою та дещо меншою вагою, чим європейські. Враховуючи, що приготування багатьох японських страв вимагає тонкого та акуратного нарізання інгредієнтів, це не дивно.

Ножі Shun також складно назвати дешевими. Але їхня виняткова якість і традиційний японський дизайн роблять їх популярними в першу чергу серед професійних кухарів, для яких вкладення в ніж подібної ціни та якості є цілком виправданим кроком.

Victorinox

Порівняння шеф-ножів різних виробників: якість, ціна та довговічність, фото-2

Victorinox – швейцарський бренд, найбільш відомий як виробник культового швейцарського армійського ножа. Тим не менш, бренд має і свою велику лінійку якісних кухонних ножів, серед яких, звичайно ж, є і шеф-ножі.

Ножі Victorinox відрізняються утилітарним, практичним дизайном та вкрай привабливим поєднанням високої якості та доступної ціни. Вони однаково популярні серед профі, так і серед любителів.

Клинки ножів Victorinox виготовляються виключно з якісної нержавіючої сталі, а руків’я – із стійкого до зношування пластику. Довговічність та практичність ножів цієї марки загальновідомі. Поєднання доступності та функціональної універсальності, робить їх просто відмінним вибором для вашої домашньої кухні.

Zwilling J.A. Henckels

Порівняння шеф-ножів різних виробників: якість, ціна та довговічність, фото-3

Zwilling J.A. Henckels – німецький бренд, що випускає високоякісні кухарські ножі у традиційному німецькому дизайні. Їхні ножі виготовлені з високовуглецевої нержавіючої сталі, яка забезпечує чудове утримання гостроти ріжучої кромки та довговічність.

Більшість дизайнів – справжня європейська класика. Якщо ви цінуєте серйозні, солідні речі, що викликають довіру, вам варто витратитися на те, щоб шеф-ніж цієї марки з'явився і на вашій кухні. Хоча слід попередити, що ця марка кухонних ножів ніколи не відрізнялася особливою дешевизною.

Grossman

Порівняння шеф-ножів різних виробників: якість, ціна та довговічність, фото-4

Відмінний вибір для домашньої кухні. Ціни на продукцію бренду дуже демократичні. Асортимент відрізняється різноманітністю дизайнів і моделей і може задовольнити людей найрізноманітніших смаків і уподобань.

Більшість ножів Grossman виготовляється з якісної німецької нержавіючої сталі, а тому міцні, прості в обслуговуванні та заточуванні та зовсім не бояться корозії. Якщо ви шукаєте якісний шеф-ніж за помірну ціну для своєї домашньої кухні, то варто звернути увагу на продукцію цієї торгової марки.

Джерело - https://grandway.ua/catalog/nozhi-kuhonnye/shef-nozhi/

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...