• Головна
  • Брав передоплату за міжміські перевезення та зникав: житель Одеси ошукав десятьох людей
09:38, 11 вересня 2023 р.

Брав передоплату за міжміські перевезення та зникав: житель Одеси ошукав десятьох людей

Брав передоплату за міжміські перевезення та зникав: житель Одеси ошукав десятьох людей

В Одесі правоохоронці викрили містянина у шахрайстві з пасажирськими перевезеннями.

Про це повідомили у поліції.

Чоловік пропонував в інтернет-мережі неіснуючі послуги і брав за них повну оплату. У такий спосіб зловмисник ошукав десятьох громадян. Загальна сума завданого потерпілим збитку становить більше чотирьох тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що правопорушник під вигаданими анкетними даними розмістив в інтернет-мережі оголошення щодо надання послуг з міжміських пасажирських перевезень та спонукав громадян, які з ним зв’язувалися, до їх повної передоплати.

На початку серпня протягом трьох днів на «гачок» зловмисника потрапили 10 жителів Пересипського району Одеси. З потерпілих він взяв від 400 до 450 гривень за поїздку до Харкова, Херсона, Дніпра та Запоріжжя, після чого перестав відповідати на їхні повідомлення та дзвінки.

Вжитими заходами правоохоронці встановили особу правопорушника, розшукали його і вилучили телефон із перепискою з потерпілими та інші речові докази протиправної діяльності.

«На підставі зібраних доказів поліцейські під процесуальним керівництвом прокурора Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили 41-річному містянину про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. За скоєне чоловіку загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років», - зазначив начальник відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Ігор Страшной.

Підполковник поліції вкотре закликав громадян не сплачувати гроші за товар та послуги наперед. Щоб не потрапити у подібну ситуацію, розраховуйтеся після їх отримання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...