• Головна
  • Нові російські дрони трошки недороблені, - Гуменюк
10:11, 9 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Нові російські дрони трошки недороблені, - Гуменюк

Нові російські дрони трошки недороблені, - Гуменюк

Під час дронових атак по Одещині цього тижня армія РФ використовувала як іранські, так і виготовлені в Росії безпілотники.

Про це в ефірі Суспільне. Спротив розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, російські військові атакують переважно безпілотниками типу Shahed 136/131, у тому числі зібраними в Росії. Вони, зазначила Наталя Гуменюк, не такі швидкі і витривалі як іранські.

"Характерним є те, що використовуються мішаний спосіб: і іранські, і свіжовиготовлені на Росії дрони. Як спостерігають наші хлопці, ті, що російські, вони трошки недороблені, тому що не такі швидкі, не такі витривалі, не такі "підривчасті". Вочевидь, десь підкрадають і чогось не докладають або не вистачає певних деталей", — розповіла Наталя Гуменюк.

Вона додала, що російська тактика атак по Одещині впродовж декількох ночей не змінюється. Дрони запускають зі східного узбережжя Азовського моря та з бази пусків у Криму. Максимальну кількість шляху вони проходять вздовж акваторії Чорного моря.

"Вночі виявлення таких цілей ускладнено через те, що фактично мобільно-вогневі групи працюють по звуку та візуалізації. Візуалізувати у темряві дуже важко, а звук дуже характерний. Вони намагаються заглушити цей звук присутністю водної поверхні і спрямовують саме над акваторією моря. Потім, коли вони заходять на удар, виявляються дуже близько, і робота відбувається дуже потужно", — зазначила Наталя Гуменюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...