• Головна
  • На Одещині понад 35 тисяч фахівців готові надавати послуги з відновлення ментального здоров'я з програмою “Ти як?”
17:24, 7 вересня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині понад 35 тисяч фахівців готові надавати послуги з відновлення ментального здоров'я з програмою “Ти як?”

На Одещині понад 35 тисяч фахівців готові надавати послуги з відновлення ментального здоров'я з програмою “Ти як?”

Кожен 5-ий українець має ризик розвитку психологічних розладів.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіли фахівчині Одеського обласного центру практичної психології та соціальної роботи.

“В умовах війни ментальне здоров'я стало важливим, як і фізичне здоров'я. Представники міністерства охорони здоров'я та всесвітньої організації здоров'я провели дослідження. Згідно з цими даними кожен 5-ий українець має ризик розвитку певних психічних розладів. Наслідки війни відчують на собі 15 мільйонів українців”, – зазначила Анна Лєснікова.

Я зазначила Анна Лєснікова, ці 15 мільйонів поділяються на чотири групи. Це люди похилого віку, внутрішньо переміщенні особи, діти та підлітки, а також військові.

Задля цього й була започаткована програма з відновлення ментального здоров'я “Ти як?”

“Я хочу, щоб всі українці зайшли на сайт “Ти як?” Там є “аптечка” самодопомоги. Там є інструменти та техніки з відновлення. Якщо ви кожного дня будете звертатися до цієї “аптечки”, ви зможете відновити та стабілізувати своє ментальне здоров'я. За оцінками експертів, 80% українців зможуть самостійно дати раду своєму психологічному стану. І лише 20% буде потрібна допомога”, – зазначила фахівчиня.

Вона додала, що метою програми є всебічне охоплення населення, щоб послуги з відновлення ментального здоров'я надавалися усюди – у закладах освіти, лікарнях, центрах надавання адміністративних послуг. Також послуги з психологічної консультації можуть надати сімейні лікарі. Фахівці 38 закладів з надання первинної медичної допомоги Одеської області пройшли відповідне навчання, зазначила Анна Лєснікова.

Як зазначила Олена Солнцева, завідувачка Одеського обласного центру практичної психології та соціальної роботи, вже понад 30 тисяч вчителів та 5 тисяч психологів та соціальних педагогів пройшли курси з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...