• Головна
  • Дрони замість ракет: Гуменюк пояснила нову тактику РФ
15:22, 7 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Дрони замість ракет: Гуменюк пояснила нову тактику РФ

Дрони замість ракет: Гуменюк пояснила нову тактику РФ

Також ворог намагається знищити інфраструктуру залучену до "Зернової угоди".

Про це розповіла на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Цієї ночі ворог атакував. Збільшили кількість баражуючи снарядів – іранських дронів типу “Shaded 131/136”. В цю ніч ворог атакував 30 дронами, 24 було знищено. Метою ворога було знищення цивільної та припортової інфраструктури, залученої до “зернової угоди”… Країна-терористка намагається довести, що Україна не є надійним партнером у подальшій роботі цієї ініціативи”, – розповіла речниця координаційного центру.

Як зазначила Наталія Гуменюк, є пошкодження припортової інфраструктури – елеватори, аграрні комплекси.

“Все, що задіяно в транспортування збіжжя. На жаль, постраждали двоє водіїв великогабаритного транспорту”, – додала офіцер.

Також вона зазначила, що атака відбувалася з півострова Крим, зі східного узбережжя Азовського моря та, для відволікання уваги українського ППО, росіяни запустили дрони з Курська. 

"Баражуючі боєприпаси набагато дешевші за ракети, і запуск ракет неможливий у такій великій кількості. Оскільки вони усвідомлюють, що забезпечення функціонування "зернового коридору" — це не один об'єкт, а їх декілька, вони мають відповідну потребу такої масованості атаки з застосуванням великої кількості ударних снарядів", — зазначила очільниця пресцентру.

За її словами, російська армія відчуває дефіцит ракет у порівнянні з початком повномасштабного вторгнення й періодом блекаутів, однак ВПК Росії продовжує виробляти снаряди. Тож безпілотники, як зазначила Наталя Гуменюк, російська армія масово використовує зокрема тому, що ті є в наявності у достатній кількості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...