• Головна
  • На Одещині молодик отримав вирок суду за незаконне зберігання гранати та майже ста патронів
09:33, 7 вересня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині молодик отримав вирок суду за незаконне зберігання гранати та майже ста патронів

На Одещині молодик отримав вирок суду за незаконне зберігання гранати та майже ста патронів

25-річний житель Подільщини отримав вирок суду за незаконне поводження із бойовими припасами. У нього правоохоронці знайшли гранату та майже сотню набоїв.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

У липні поліцейські провели обшук за місцем мешкання 25-річного жителя одного з сіл Любашівської ОТГ, в ході якого у господарській будівлі знайшли ручну осколкову гранату Ф-1 із запалом та 90 набоїв калібру 5.45 мм. Зі слів власника домоволодіння, бойові припаси він знайшов на сміттєзвалищі.

Згідно з експертними висновками, набої є боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї, виготовлені промисловим способом та придатні до стрільби, а корпус ручної осколкової гранати та запал відносяться до промислового виготовлення, з'єднуються між собою і в сукупності утворюють осколкову гранату Ф-1, яка є вибуховим пристроєм, належить до бойових припасів та придатна до вибуху.

За достатньої наявності зібраних поліцейськими доказів, слідчі висунули правопорушнику обвинувачення у придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, що кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Надалі між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання останнім своєї винуватості, яку разом з обвинувальним актом правоохоронці скерували до суду. І суд ухвалив вирок, яким затвердив угоду, та призначив підсудному покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

Засуджений протягом всього періоду відбування покарання повинен періодично з'являтися до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти вказаний орган про зміну місця проживання, роботи або навчання, погоджувати виїзд за межі України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...