• Головна
  • "Спочатку ЗСУ, потім все інше": Одеса мітингує проти витрат на реконстурцію будівель, - ФОТО
16:50, 2 вересня 2023 р.

"Спочатку ЗСУ, потім все інше": Одеса мітингує проти витрат на реконстурцію будівель, - ФОТО

"Спочатку ЗСУ, потім все інше": Одеса мітингує проти витрат на реконстурцію будівель, - ФОТО

У суботу, 2 вересня, біля мерії мітингують проти тендерів на реконструкцію будівлі суду та театру. Люди вимагають їхнього скасування на користь ЗСУ. Одесити збираються на протест не перший раз, проте реакції від міської влади наразі немає.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua.

До мітингу доєдналися небайдужі містяни, активісти та волонтери. Серед них - голова благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова.

Волонтерка запевнила, що наступної суботи люди знову зберуться біля стін міськради, якщо влада не відреагує на їхні вимоги.

"Для мене саме сьогодні Одеса стала дійсно українським містом. Місто, яке попри всі до нас багаторічні претензії, що це місто думає лише про гроші, що це місто чекає на ворога, що це місто, де не має вже тих, хто вміє надати супротив, виявилось самим сміливим. Саме Одеса вийшла першою з усіх міст України та сказала НІ. Ми не дозволимо вам витрачати навіть копійку на непершочергові витрати під час війни. І що Ми не дозволимо вам знущатися над нашими захисниками і над нами. Місто, яке вийшло з закликом не проти влади, а до влади - припинити безглузді тендери і згадати, що в нас всіх лише Одна країна. І від дій кожного зараз залежить доля країни. Наша доля", - написала Ножевнікова.

Один з учасників протесту, одесит Валерій Болган розповів, що одеський мер пройшов в 50 метрах від мітингувальників та не звернув на них уваги. Так само зробили голова ОВА та обласної ради.

Сьогодні на Думську площу люди принесли плакати з написами "Ганьба", "Наші кошти - на нашу армію", "Дрони, а не суди за 106 млн".

"Спочатку ЗСУ, потім все інше": Одеса мітингує проти витрат на реконстурцію будівель, - ФОТО, фото-1, Фото Катерини Ножевнікової

Фото Катерини Ножевнікової

Слід зазначити, що раніше мерія надавала коментар про виділення коштів на ремонт Київського районного суду Одеси.

"По-перше, виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн. 106 млн грн - це вартість всього проєкту, який розпочато ще до війни, з кількома складовими, більшість з яких зараз не на часі й не планується до реалізації. 10 млн грн підуть виключно на прибудову приміщення Київського райсуду для перебування затриманих і правоохоронців, що їх супроводжують.

Наголошую: кошти спрямовуються не для суддів чи покращення умов їхньої роботи. А для громадян, по яких ще не винесено вирок, та правоохоронців, які їх супроводжують", - прокоментував ситуацію заступник Одеського міського голови Олександр Філатов.

"Спочатку ЗСУ, потім все інше": Одеса мітингує проти витрат на реконстурцію будівель, - ФОТО, фото-2, Фото Катерини Ножевнікової

Фото Катерини Ножевнікової

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #мітинг #тендери #думська площа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...