• Головна
  • Стануть відомі прізвища ухилянтів, які купляли фальшиві медичні довідки, - Данілов
16:15, 1 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Стануть відомі прізвища ухилянтів, які купляли фальшиві медичні довідки, - Данілов

Стануть відомі прізвища ухилянтів, які купляли фальшиві медичні довідки, - Данілов

В Україні наразі тривають перевірки військово-лікарських комісій. Вже відомо, що фактів незаконних дій задля уникнення мобілізацій є чимало.

Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

"На превеликий жаль, дехто вирішив скористатися можливістю виписувати собі документи на непридатність до армії, що є абсолютно прикрою ситуацією під час війни", – каже він.

Говорячи про тих, хто вирішив зробити собі підробні документи щодо начебто непридатності до військової служби, секретар РНБО розповів, що були "кричущі випадки", із вказанням того, що у людини начебто є лише одна нирка. Також часом "на автоматі" людям записувалися однакові діагнози.

"Все це буде підлягати перевірці. В законний спосіб. Якщо людина дійсно є непридатна, - їй нема чого лякатися. Спокійно буде перевірена документація, якщо ви перебували в стаціонарі, якщо ви до цього хворіли. Але якщо так сталося, що ви були здоровою людиною з 18 до 45 років, умовно кажучи, і після 24 лютого раптово почали хворіти, то треба просто подивитися, що сталося", - сказав Данілов.

Данілов додав, що факти підроблення документів на ВЛК виявляють щодня. Коли провина буде доведена, то імена винуватців оприлюднять.

"Якщо доводять відповідні органи, що було скоєно злочин, то всі імʼя і прізвища всіх цих лікарів будуть обовʼязково відомо. З прізвищами тих, хто отримав від них таку "допомогу". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...